lördag, maj 26, 2007

Rapport från Textival

Den första upplagan av Textival som förhoppningsfullt i programbladet beskrevs som "ett samlande forum för litteraturälskare i Göteborg" kändes lovande. Menar: det myllrade av besökare och sorlade av röster mellan utställarborden. Kändes lite som lilla Bokmässan för ett tag.

I seminarierummet var jag och några andra med om när Lars Wiberg för Pro Logas pratade om "I magnetfältet - om surrealismens skrivmetoder." Det var inget mässande från hans sida utan ganska snart sattes vi deltagare i arbete och fick skriva ner det första ordet vi kom att tänka på utifrån frågor han ställde. Sedan bytte vi ark med varandra och fick ringa in de två ord vi tyckte mest illa om respektive de två vi tyckte bäst om. Pappersbyte igen och två dikter skulle skrivas med de inringade orden med. En kärleksdikt och en hatdikt. Sedan fick två personer åt gången sätta sig där framme och läsa upp dikterna med olika sinneslägen; men en kärleksdikt fick också läsas med hatröst och vice versa.
Kul, intressant och ett originellt och spännande förfaringssätt.

Potatis- och purjolöksoppan plus fralla med ost för 40 spänn smakade sedan gott och mänskorna fortsatte att myllra runt bland utställarborden.

Kanske går jag dit på fest ikväll - men om jag inte gör det så går jag dit nästa år igen. Hoppas verkligen att detta kommer att bli en tradition.

Vårt nya nr 23 fanns för försäljning på Pro Logas bord. Det nya lite mindre formatet gör att det mer känns som en professionell produkt, enades jag och Lars om. Skoltidningskänslan är borta.
Synd bara att stavfelet i rubriken på sid 4 inte åtgärdades trots att jag mailade och sa till om det efter förra mötet. Krackelerad stavas med ett c som har fallit bort!

Skönhetsfläckar kan tyckas, men nog så viktigt ändå.

Men det är bara att ta nya tag: Med full aptit på kommande nr!

1 kommentar:

Anonym sa...

This site is really cool! I found here alot of information that I was looking for. I am really happy to be a part of This site!